Flot og skinnende trægulv med en gulvafslibning

01 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som enten er behandlet med sæbe, lud eller olie – eller måske står som ganske ubehandlet – kræver grundig og regelmæssig pleje i form af indsæbning og vask. De såkaldt ikke forseglende gulvbehandlinger, som indbefatter behandlinger med sæbe eller olie, består nemlig i indarbejdning af den fede sæbe eller olie i gulvets overflade, hvor den vil mætte træværkets fibre og danne en kraftig hinde.

Denne hinde tjener som beskyttelse af gulvet, og gør overfladen vand- og støv afvisende. Hinden skal vedligeholdes med oven for nævnte gulvvask med særlig sæbe, som genopbygger og styrker hinden, således at denne holder sig intakt mellem hver gulvvask. Forsømmes denne rutine, vil hinden hurtigt slides bort – og så har vi balladen.

Hvad sker der når et trægulv bliver slidt?

Et slidt trægulv vil miste sine væske og støv afvisende egenskaber. Dette betyder, at støv og snavs kan aflejre sig i træværkets fibre, hvilket vil vise sig som grimme, grålige slidspor, der hvor gulvet betrædes allermest. Samtidig vil disse fibre tørre ind, idet de ikke længere er mættet af fed sæbe eller olie – og så kan spildte væsker opsuges i trægulvets overflade, hvor de vil danne grimme skjolder og pletter.

Hverken pletter eller slidspor vil lade sig fjerne ved almindelig gulvvask, hvilket samtidig gælder for de misfarvede plamager, som fremkommer som følge af solfalming, samtidig vil træværket få en øget tendens til at danne splinter, som er irriterende at få op i fødderne.

Få gulvet flot igen med en grundig og effektiv gulvafslibning

Ud over det, at man gerne vil kunne gå på bare tæer eller på strømpesokker i sit eget hjem uden at støde på splinter i gulvet, er et smukt og ensartet trægulv også at foretrække frem for et plettet og gråligt eet. Hos din lokale gulvmand kan du altid få et tilbud på en gulvafslibning – som gør gulvet smukt og skinnende igen – læs mere om gulvbelægning i Frederiksberg på jigulvservice.dk

More articles