Få renset din kloak

09 June 2020 Lotte Hindsberg
image

editorial

Det er vigtigt at det danske kloaksystem fungere optimalt, da det har stor betydning for vores helbred. Derfor er det pålagt hus og sommerhusejere at sikre at deres del af kloaksystemet fungere optimalt og hvis de har mistanke om at det er stoppet eller der er et hul skal de kontakte en autoriseret kloakmester og få det undersøgt.

Det er ikke tilladt selv at foretage reparationer på ens del af kloakken. Du vil sjældent være i tvivl hvis der er et hul et sted i kloakken. Der vil lugte af lort og kloak, for at skrive det direkte. 

Få foretaget en TV inspektion af din kloak

Hvis du har mistanke om at din del af kloakken ikke fungere optimalt kan du få en kloakmester ud og foretage en TV inspektion. Den vil afsløre om den er stoppet og den skal have en tur med en slamsluger. Du kan læse mere om slamsluger her https://www.danskkloakteknik.dk/slamsuger/.

En slamsluger renser kloakken for slam og efterlader den åben igen. Viser det sig at der er et hul i kloakrøret bliver det stoppet.

Vores nuværende kloaksystem

Hvis folk tænker sig om ved de godt at vores nuværende kloaksystem er en relativ ny opfindelse og det ikke altid har været sådan. Det er bare ikke noget man tænker over. Systemet er ikke mere end 150 år gammelt og endnu er hele Danmark ikke tilsluttet. Det er især tyndt befolket områder der mangler.

Før blev affald og toiletspande indsamlet om natten og kørt ud af byen. I Københaven blev det kørt til Amager og siden da har øen gået under navnet lorteøen. Det var en god ide at være gode venner med personen der hentede toiletspanden. Ellers hente det at ikke det hele kom med i hestevognen.

Efterfølgende kunne øens bønder så hente gødning, som de kunne sprede ud på deres marker.

More articles