Det skal du vide, inden du begynder på køreskole

04 May 2022 Steffen Hansen

editorial

Nu er du endelig kommet til den alder, hvor du kan begynde at tage dit kørekort. Det er både en spændende, men også lidt nervepirrende periode i dit liv. Du står på tærsklen til voksenlivet og nu har du et helt andet ansvar, når du sidder i en bil – for du kan nemlig køre den nu.

Hvis du planlægger at begynde på køreskole, så skal du vide 3 ting, før du melder dig på et hold.

 

køreskole

 

Lægeattest

Hvis du er under 18 år, skal du have en lægeerklæring fra din læge, før du kan tilmelde dig en køreskole. Dette er et krav for alle mindreårige, og det er vigtigt, at du har den rette dokumentation klar, når du tilmelder dig til din klasse. Her vil du blandt andet skulle have en øjetest, der sikrer, at du har et godt syn til at kunne køre bil.

Hvis du har problemer med dine øjne, så er det vigtigt, du kommer forbi en optiker, der kan vurdere, om du skal have briller eller kontaktlinser.

 

Budgettet

Før du begynder på køreskolen, skal du sikre dig, at du har råd til timerne. Køreskoler kan være dyre, og hvis du ikke er forsigtig, kan det ende med at koste dig mange penge, hvis du bliver ved med at dumpe prøver eller udsætte dine timer.

Sørg for at kigge rundt og sammenligne priser, før du beslutter dig for en køreskole. Der er ofte rabatter tilgængelige, så det er værd at gøre det, før du melder dig på et hold. Du kan finde en køreskole i Århus her. 

 

Planlæg det med din skole eller arbejde

Før du tilmelder dig en køreskole, skal du sikre dig, at du kan få timerne til at passe ind i din tidsplan. Hvis du stadig går i skole, kan det betyde, at du skal tage timer i din frokostpause eller efter skoletid.

Nogle skoler tillader køretimer i skoletiden, men det er vigtigt at undersøge dette, før du melder dig på et hold. Hvis du arbejder, skal du måske tage timer i weekenden eller om aftenen.

More articles