Har du planer om at lukke dit gamle domæne ned?

19 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

I sin tid lavede du et domæne check, da du skulle oprette dig en hjemmeside, fordi du skulle se, om navnet var ledigt, så du kunne få det for dig selv.

Heldet var da også med dig, for du kunne få det domæne lige, som du ønskede det, så du ikke skulle hen at tilføje symboler eller ord, så du kunne få noget, der mindede om din oprindelige idé.

Nu er der så gået en del år, og du føler lidt, at dit domæne har udtjent det formål, som det skulle bruges til.

Det kan jo være, at du har en forretning, som er ved at skifte navn, og så har du også brug for et nyt domæne.

Nogle gange kan man i den sammenhæng få “omdøbt” ens domæne, så folk, der forsøger at tilgå den gamle adresse, bliver guidet ind til din nye hjemmeside.

Men andre gange har man bare løst til at afvikle det.

Du skal af med dit gamle domæne

For du har ikke brug for at betale penge for at eje dette domæne, da du ikke er sådan en type, der spekulerer i domæner, og du er også ret sikker på, at det kun er dig, der kan bruge det gamle navn, da det er så specifikt.

Desuden er der gået så lang tid, at dette specifikke navn er noget, som du har rettighederne til at bruge, så der er sådan set heller ikke andre, der ville kunne bruge det – uden at du ville forsøge at sagsøge folk for brud på rettigheder.

Så der er næsten ikke andet for, end at du må afvikle det domæne, og så må du sørge for, at det ikke kommer i udbud igen, så andre ikke kan bruge det som et ledigt domæne.

Det kan tage lidt tid at få gennemført, men det kan blive det værd.

More articles