Alkoholbehandling – når dit forbrug kommer ud af kontrol

01 april 2022 Astrid Pedersen

editorial

Har du på det seneste oplevet at dit forbrug af alkohol har taget overhånd? Så bør du alvorligt overveje en alkoholbehandling.

Hvordan ved jeg om jeg er alkoholiker?

Det er nemt at udvikle et alkoholmisbrug – især hvis man er et individ som hurtigt går hen og bliver afhængig. Er du en person som er særligt disponeret for at udvikle et afhængigheds betinget misbrug vil du således være i fare for at blive alkoholiker hvis du ikke passer godt på.

Det er selvfølgelig ikke altid til at vide om du besidder anlægget for fysisk og mental afhængighed. Men du bør altid være på vagt hvis dit forbrug af alkohol synes at udvikle sig i en ikke hensigtsmæssig retning.

alkoholbehandling

Hvis du oplever at dit alkohol forbrug har eskaleret i løbet af de seneste uger og måneder er der en god grund til at holde øje med det. Føler du trang til en opstrammer for overhovedet at kunne komme ud af sengen, og skal ganen spædes med små skarpe i løbet af dagen, bør alle alarm klokker ringe. Dette er nemlig tydelige tegn på at du er på vej ind i et alkoholmisbrug.

Her handler det om at smede mens jernet er varmt. Du har nemlig begrænset tid at handle i hvis du skal i afvænning. Det er som oftest blot et spørgsmål om få uger eller dage fra du erkender dit misbrug og til afhængigheden begynder at obstruere dine planer om afvænning.

Det går stærkere end du tror – og derfor bør du i det øjeblik du fatter mistanke tage kontakt til et professionelt behandlingscenter.

Få hjælp til afvænning hos Behandlingscenter Stien

Det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien har særlig ekspertise og mange års erfaring inden for alkoholbehandling. Du kan læse mere, og tage direkte kontakt til de dygtige misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien, via centerets hjemmeside https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Flere Nyheder