Altaneftersyn skal simpelthen bare gøres

07 December 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kan du huske dengang, at Danmark vandt EM i fodbold?

Blandt fejringen kunne man se det danske herrelandshold besøge Københavns rådhus, hvor de trådte ud på altanen og fyldte den op, mens de viftede med pokalen, en bamse og meget andet og modtog folkets hyldest.

Det kunne faktisk være endt galt, for der var kun beregnet cirka halvdelen af de mennesker, som der endte med at træde derud.

Det var godt, at altanen holdt til det, men siden har man gjort alt for at overholde den begrænsning, og selvom den holdt, så er det jo af sikkerhedshensyn, at man sætter begrænsningen lavere, for man vil jo gerne undgå en eventuel ulykke.

Derfor har man folk til at lave eftersyn på sådan en altan for at se, om den skal kan holde, skal repareres, udskiftes eller måske helt droppes at være, hvor den er.

image

Altanen trænger til et altaneftersyn

Det kan være svært for os almindelige mennesker at finde ud af, om ens altan stadig kan fungere, men det vil jo være en katastrofe, og man så har en lille fransk altan, som man står på, eller om der er plads nok til at hold en grillaften her, os så braser den sammen under en.

Nogle gange kan det små brugsspor, slitage med videre, ikke direkte ses udenpå altanen, men den er måske ved at krakelere indvendigt.

Og hvis den først begynder at sprække og give lyd fra sig, så er det ikke altid, at man kan nå at komme i sikkerhed, inden det går galt.

Derfor skal man jævnligt have nogle til at lave en inspektion i form af et altaneftersyn, så de kan bedømme, hvordan tilstanden er på den given altan – om den er offentlig eller privat – så man kan finde ud af, hvad man skal gøre ved den, hvis der skal gøres noget ved den. 

More articles