Autogenbrug er det nye sort!

05 November 2019 Anders Lundtang Hansen
Autogenbrug er det nye sort!

… eller, praktisk talt er det at genbruge specielt bildele jo ikke noget nyt, men det er sjovt, hvordan vi i vores moderne tid glemmer at hylde dem, der altid har forsøgt at gøre noget godt for miljøet, men så alligevel får hug.

Tænk sig at være autoophugger i Nordsjælland blandt andet, hvor man vitterligt har stablet en hel virksomhed op omkring at ophugge biler, sælge bildele, sælge eller bruge dem som skrot, give dem videre som samlegenstande, lave eller hele biler fra bunden – og så får man på munden for at skade miljøet.

Her bliver der nemlig ofte fokuseret på, at man synes, de støtter industrien med biler fremfor at afvikle den, som om at verden kunne klare sig uden transport af mennesker, gods, varer eller anden fra den ene dag til den anden.

Det er ofte de samme mennesker, som gerne vil have et lift, men ikke eje en bil eller betale for brændstoffet.

Her har man en virksomhed med en autoophugger, hvor man bare ser på, at det arbejdende folk er smurt ind i olie, mens det rodder omkring dem med metal, skrot og andet, og så fordømmer man dem uden at kende deres virke godt nok.

De forsøger jo nemlig at sørge for, at de dyre biler, der bliver importeret til Danmark ikke bare bliver kørt i havnen, hvis ingen vil købe dem brugt, og man ikke kan sælge dem til en decideret skrothandler, og man ikke har tiden til at skille den ad og sælge de respektive dele i den.

Her forsøger man faktisk at genbruge på en front, der har stået på længe, og som også sikrer miljøet i måske ikke det største omfang, men man skal stadig hyldes for at gøre forsøget.

Vores postulat er, at hvis der ikke havde eksisteret autogenbrug så længe, så så miljøet værre ud, end det gør nu!

More articles