Banankage i en sund og

14 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Problemet er lidt med en lækker banankage, at bare fordi man pjasker lidt frugt i en kage, så er det ikke det samme som, at den så er sund. Sådan er det faktisk langt fra.

En banan er en forholdsvist sund frugt, men når man putter den ind i en kage, der er mere domineret af selve kage-delen end frugt, så har vi pludselig at gøre med en kaloriebombe.

Så vi er lidt kede af at måtte skyde en opfattelse ned om, at forbi man sætter en frugt foran kage i navnet, så er det ikke et sundere alternativ til mange andre kager, man har med at gøre.

Og dog.

Det kan det nemlig sagtens blive, hvis du er lidt smart med at bage en banankage eller køber den det rette sted.

Mange mennesker på for eksempel slankekur indfører en såkaldt snydedag, hvor de tillader sig selv at spise det, de har lyst til indenfor rimelighedens grænse, og her støder man ofte på, at man får lyst til kage.

Og derfor behøver man ikke partout at spise en sund udgave. Det hele behøver jo ikke være så politisk korrekt, så man skal have lov til at ‘synde’ en gang i mellem.

Men skulle man have lyst til en sundere udgave af en banankage på ens snydedag, i al almindelighed eller om man så er på kur eller ej, så kan man sagtens få skaffet sådan en eller lave den selv.

Kig på indholdet i de ingredienser, du plejer at lave banankage med, når du er ude at handle. Der findes ofte nogle tilsvarende versioner med mindre fedtindhold, og det er allerede en god start til at tænke i sundere baner.

Man kan ende med at lave sådan en sund version af en banankage, at man sagtens kan spise den flere gange, mens man er på slankekur.

More articles