Bevar dit flotte smil intakt med regelmæssige tandlæge besøg

04 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

For de færreste mennesker gælder det, at det er en ren fest at gå til tandlæge. Ingen synes det er decideret behageligt at sætte sig til rette i tandlæge stolen, blive lagt i en forsvarsløs position, og dernæst have vidt fremmede mennesker til at rode sig i munden.

Dele af et tandlæge besøg er da også decideret ubehagelige – for eksempel er det aldrig sjovt at få fjernet tandsten i forbindelse med en tandrensning, og det at få målt tandlommernes dybde er heller ikke lutter lagkage. Men når man tænker på hvor meget man får ud af et halvårligt tandlæge besøg, er disse mindre gener for intet at regne.

Hvis du passer dine tandlæge besøg, kan du for eksempel slippe for at få huller i tænderne, som skal bores og fyldes. Du kan sige farvel til smertefulde og dyre rod behandlinger, som kan efterlade dine tænder så skrøbelige, at de nemt flækker og skal repareres med en krone eller med et implantat – begge dele væsentligt dyrere løsninger end et halvårligt besøg hos tandlægen. Og du kan slippe helt for den ubehagelige og kroniske inflammations tilstand parodontose, som gør dine tænder lange, grimme og løse.

Hvordan foregår et tandlæge besøg?

Når du møder op til et standard eftersyn med en tilhørende tandrensning, vil tandlægen først og fremmest spørge ind til dine følelser omkring dette. Lider du af tandlæge skræk, vil tandlægen sætte ekstra tid af til din behandling, så du kan føle sig tryg.

Tandlægen vil starte med at tage et par røntgenbilleder, som kan vise, om der skulle være ansatser til dårligdomme mellem tænderne eller under tandkødets kant. Du vil få målt dybden på dine tandlommer med et særligt instrument, lige som tandlægen vil kigge samtlige tænder efter i sømmene for tegn på syreskader. Og så vil du få en tandrensning, som giver frisk ånde og flotte, blanke tænder.

Bestil tid til eftersyn og tandrens på http://stjerneklinik.dk/ 

More articles