Et læderforklæde er moderne at have på under madlavningen

12 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du nogensinde har set en smed arbejde på et vikingemarked, så vil du nok bemærke, at vedkommende har et forklæde på af læder.

Det er meget praktisk at have på, så man undgår, at man får gløder på tøjet, som kan antænde og sætte ild i en.

Så kan det også holde lidt igen på varmen, så man ikke får det alt for svedt, når man står og arbejder med de varme elementer.

I nyere tid har man så set, at den slags læderforklæder har gjort deres indtog i køkkenet i mange danske hjem, hvilket man kan undre sig over, for det er jo en måde at gøre ellers praktiske ting mere besværlige på.

For et læderforklæde vejer mere end et almindeligt forklæde; medmindre man er ude at grille, så er der ikke mange gløder at være bange for, at det er også mere besværligt at vaske sådan et læderforklæde end et almindeligt forklæde.

Er vi ved at bevæge os baglæns med et læderforklæde?

Selvfølgelig kan man have de personlige tilbøjeligheder, hvor man bare foretrækker at bruge sådan et læderforklæde, eller man har fået det i gave af en, som man holder af, så man gerne vil have det på – eller man ikke andet end at have det på, for ellers gør man giveren ked af det.

Måske er man også sådan en person, der har tilbøjeligheder med at lege viking i fritiden, at man har taget det her med videre.

Eller også er man bare en smed, som ikke ejer et andet forklæde, så man bruger det her i køkkenet.

Men måske er det bare et modelune, så der går i sig selv igen, for det siger jo noget om vores moderne samfund, hvis vi er ved indføre noget (igen), der er mere besværligt at bruge, end hvad vi allerede har fundet frem til at benytte.

More articles