Få alkoholbehandling for hele familiens skyld

01 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Lever du under samme tag som en alkoholiker – og har I måske en familie sammen? Så kender du sikkert alt til at gå på listefødder og på alle måder forstille dig.

Dette er nemlig hverdagen for mange pårørende til alkoholikere, og kaldes for medmisbruger adfærd. Denne adfærd indebærer løgn, bedrag og fornægtelse – ikke mindst selvfornægtelse. Og den hjælper hverken dig eller den misbrugsramte, endsige jeres fælles børn.

Kom ud af den onde cirkel – for børnenes skyld

Faktisk peger meget på at det er direkte skadeligt for børn at vokse op i et misbrugsramt hjem. Hvis mor eller far – eller måske begge forældre – er alkoholikere, kan det få katastrofale konsekvenser for barnets trivsel. De vil hurtigt lære hvordan man skal optræde omkring den misbrugsramte, og vil tillære sig en adfærd som minder om den oven for omtalte medmisbruger adfærd.

alkoholbehandling

Når et barn vokser op i en verden af løgn og bedrag vil det have svært ved at skabe tillidsbaserede bånd til andre mennesker – også som voksen. Barnet vil lide under den stress som misbruget forårsager, og de personligheds ændringer som den misbrugsramte forælder udviser.

Der er stor sandsynlighed for at barnet vil udvikle personlighedsforstyrrelser, mentale lidelser, og sandsynligvis endda sit eget misbrug. Derfor er det dit ansvar som den ædru og ansvarlige voksen at tage affære og standse den nedadgående spiral.

Du bør sørge for at misbruget kommer på afstand, uanset om dette skal ske ved en skilsmisse eller gennem afvænning. Og til sidst nævnte kan du få hjælp på et professionelt behandlingscenter.

Vælg det rette center til behandling af alkoholmisbrug

Er du parat til at søge alkohol hjælp på vegne af din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle? Så kan du med stor fordel kontakte Behandlingscenter Stien, som har mange års erfaring med alkoholbehandling. Klik ind og læs mere om Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk.

More articles