Få alle dine kunstners udgivelser på vinyl

27 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Tidligere skulle man virkelig afsøge de fjerneste kroge af loppemarkeder eller opsøge obskure salgssider eller -personer på nettet for at finde en udgivelse på vinyl af den kunstner, man holdt af.

Nu forventer man jo stort set, at en moderne kunstner også udgiver sin musik på vinyl, om det så også kræver et optryk eller et genoptryk af de udgivelser, der er lavet for mange år siden – for de første optryk går som varmt brød nu om dage, hvor de tidligere kunne være svære at sælge.

Nogle kunstnere udgav enkelte gange på vinyl mest for sjov, eller hvis de havde penge nok, og det var der kendere af god lyd og DJ’s, som der var meget glade for, at man gjorde det.

Men nu er vinyl kommet foran i køen, hvor man forventer at kunne finde udgivelsen på vinyl nede i pladeforretningerne – da den slags specialforretninger med vinyler også er dukket op igen.

Få samlingen komplet på vinyl

Er man virkelig nørdet og skal have samlingen af en kunstners udgivelser på vinylplader, så går man efter specialoptryk og måske optryk til specifikke lande.

Den slags kan være svære at få fat i og koste mange penge, men hvis det er ens hobby, så har man nok lagt lidt penge til side til dette.

Men derfor skal man heller ikke sove i timen, når der kommer nye vinyludgivelser.

For man har set en lukrativ forretning i den slags, så man kan faktisk risikere at skulle have fat i mange eksemplarer af den samme musikudgivelse på vinyl, før man retfærdigvis kan sige, at man har en samling på vinyl komplet.

Heldigvis findes der samlere af vinyler derude på de sociale sider og musiksider, som der nok gerne vil hjælpe dig i jagten på disse udgivelser, så du ikke skal lede forgæves for længe.

More articles