Få den rette behandling af professionelle

25 november 2018 Mette Nikolajsen

editorial

Har du en person i din nærmeste omgangskreds, der har et problem med alkohol, eller har du måske selv problemer med til tider at styre alkoholen? Uanset om du er pårørende til en med et alkoholproblem, eller om du selv har et overforbrug, så findes der i dag et utal af centre for alkoholbehandling. På disse centre
står professionelle fagfolk klar til at hjælpe danskerne og deres pårørende gennem deres alkoholproblemer.

Hvornår er man alkoholiker?

Kort sagt er en alkoholiker en person, der er afhængig af alkohol. Denne afhængighed er dog ikke en fast størrelse, og den kan altså variere fra person til person, med hensyn til hvornår man er afhængig og af hvor meget. Desuden kan en sådan afhængighed manifestere sig både fysisk og mentalt. På trods af dette vil personer med et alkoholmisbrug opleve nogle typiske symptomer. Man skal dog alligevel være opmærksom på, at også disse symptomer kan variere fra person til person. Et udpluk af de symptomer, der ofte går igen hos alkoholmisbrugere, er som følgende: abstinenser, trang, tolerance, kontroltab, fortsat drikkeri selv efter kendskab af skadevirkningerne og at alkohol fylder meget i tankerne. 

Hvad gør alkohol for kroppen?

Et for stort forbrug af alkohol er altså meget usundt. Dette gælder uanset om man er afhængig af alkoholen, eller om man blot drikker for meget indimellem. At have et for stort forbrug af alkohol går både ud over kroppen, den psykiske balance og ikke mindst ens omgivelser. Ved hjælp af alkoholbehandling lærer man at forstå sin lyst til at drikke alkohol og de behov, der er forbundet hertil. Desuden får man styrket sin evne til at leve efter de værdier, der hovedsageligt betyder noget for en, og dermed lede tankerne væk fra alkoholen. 

Søg hjælp, og undgå skadevirkningerne af alkohol

På trods af at alkoholbehandling for mange er et ord, der både kan virke voldsomt og afskrækkende, er det et vigtigt redskab for at kunne komme ud af sit misbrug af alkohol. Hvis man ikke søger hjælp til sit problem i tide, kan man i værste fald risikere at miste både sit arbejde, sine venner og ikke mindst sin familie.

https://www.behandlingscentersoebypark.dk/

 

Flere Nyheder