Få den rette hjælp efter et dødsfald hos lokal bedemand

15 april 2020 Astrid Pedersen
Få den rette hjælp efter et dødsfald hos lokal bedemand

Er en af dine nærmeste afgået ved døden, og har du ansvaret for begravelse eller bisættelse? Så bør du kontakte den lokale bedemand.

Hvorfor skal jeg benytte en bedemand til hjælp ved bisættelse?

Måske tænker du, at det er billigere selv at forestå alle de opgaver, som knytter sig til begravelse eller bisættelse. Det kan muligvis også være rigtig nok. Men med en bedemand får du en service, som kan være vanskelig at gøre op i kroner og øre. En bedemand vil nemlig kunne hjælpe dig med mange af de små og store opgaver, som ellers ville kunne give anledning til stress.

Det er meget nemt at blive overvældet af den store arbejdsbyrde, når man midt i den svære tid skal forholde sig til sorgen og savnet, og samtidig have hverdagen til at fungere som normalt. Her kan en bedemand faktisk være til rigtig stor hjælp. Og så vil du kunne få tid og overskud til at bearbejde sorgen og alle de andre store følelser, du gennemgår i forbindelse med dødsfaldet.

Hvad hjælper en bedemand med?

Foruden bedemandens første og fremmeste opgave, som består i at klargøre, tilse og transportere den afdøde mellem hjem, kirke, kapel og krematorium, kan din bedemand sagtens være behjælpelig i mange andre sammenhænge. Var den afdøde eksempelvis bosat i et område, som du ikke har det store kendskab til, kan bedemanden hjælpe med at skabe kontakt til de rette instanser.

Din bedemand vil for eksempel kunne træffe de praktiske foranstaltninger i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen sammen med præsten og graveren i den kirke, fra hvilken den afdøde skal bisættes. Er der tale om en kremering, sørger bedemanden for at lave aftaler med krematoriet i byen. Og så kan bedemanden finde den rette kro eller restaurant, som kan lægge lokaler og bespisning til gravøl, frokost eller reception efter ceremonien.

Du kan finde din lokale bedemand på begravelseroskilde.dk

Flere Nyheder