Få det bedste tilbud på gulvafhøvling i dit lokalområde

31 maj 2021 Astrid Pedersen

Bor du i et hus eller i en lejlighed hvis gulve er belagt med ægte træværk. Så bør du gøre hvad du kan for at passe på det.

Boliger med gulve af ægte træ er nemlig i høj kurs på det danske bolig marked. Din boligs trægulv er, med andre ord, et ubetinget aktiv for din bolig. Især hvis der er tale om et såkaldt originalt trægulv, det vil sige et trægulv som blev lagt i forbindelse med at bygningen blev opført.

Det betyder nemlig for det første at trægulvet passer perfekt til boligen, og for det andet at det efter al sandsynlighed holder en temmelig solid kvalitet. I gamle dage hvor træværk var standard gulv belægning anvendtes nemlig udelukkende kvalitets materialer til formålet. Gulvet skulle jo kunne holde i mange år.

Til gengæld valgte man så at dække gulvet med et tykt og tungt lak mørk lak eller fernis for på den måde at beskytte det. Desværre er det de færreste bolig ejere som synes at mørkt lakerede trægulve går i spænd med indretningen – og så er der desværre mange som vælger at skifte det gamle trægulv ud.

Men det er faktisk synd. Neden under lak eller fernis vil gulvet nemlig fremstå lige så pænt som et helt nylagt trægulv. Og det er en del billigere at få en dygtig gulvmand til at forestå en effektiv gulvafhøvling end det er at få anlagt et nyt trægulv af en tilsvarende kaliber.

Hvorfor skal jeg vælge en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er den mest effektive måde hvorpå du kan få has på den gamle lak eller fernis. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af gulvets overflade ved hjælp af en valse fyldt med skarpe knive, som er monteret på en maskine særligt designet til formålet. Du kan læse mere om gulvafhøvling og gulvafslibning på husglad.dk.

Flere Nyheder