Få din brugte bil undersøgt inden køb

08 September 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Har du brug for en ny bil og har besluttet dig for at købe en brugt bil er der flere ting du bør undersøge og gøre før du skriver under på købsaftalen. Start med at undersøge hvilke modeller du er interesseret i.

Find ud af hvad prisniveauet er, samt hvilke fejl de typisk her. Er det fejl der ender i skyhøje regninger hos mekanikeren eller er det noget der nemt og billigt kan ordnes. Biler i første kategori bør undgåes og hvis ikke, bør det afspejles i prisen at de er dyre at få repareret.

Du kan kigge på brugte biler i Fredericia

Få en mekaniker til at gennemgå bilen før køb

Med mindre du selv er en habil mekaniker, bør du få en mekaniker til at gennemgå den grundigt og godkende den inden køb. Finder han fejl skal de enten udbedres eller også skal der ske et nedslag i prisen. At en bil er nysynet siger intet om der er fejl, blot at den er lovlig at køre i. 

Hvis du ikke har fået en mekanikker til at gennemgå og godkende bilen inden køb, så sikre dig at der er et forbehold i købskontrakten. Dermed sikre du dig at du kan få en mekaniker til at gennemgå bilen efterfølgende. Har du ikke et forbehold fanger bordet, da bilen er købt som beset.

Du bør også køre en lang tur inden du køber bilen. En lang tur vil afsløre om der er fejl som skal repareres inden køb. Du skal efter reparation tage endnu en køretur i bilen. Det skal ikke være en hurtig tur rundt om hjørnet. Det vil alene vise at bilen starter, når du drejer nøglen ikke om der er fejl.

Du skal ud og køre både på motorvejen og en tur rundt i byen for at lære den at kende.

More articles