Få et flot badeværelse med reparation af badekar

04 August 2020 Astrid Pedersen

Elsker du at være i besiddelse af et stort, rummeligt badekar – men hader du at selv samme badekar er ridset, skrammet og misfarvet på indersiden? Så bør du tjekke muligheden for at få dit badekar re-emaljeret.

Hvorfor skal jeg renovere det gamle badekar?

Måske har du igennem længere tid overvejet at skille dig af med det gamle, slidte badekar. Et badekar som er misfarvet i bunden og hvis emalje er ridset og skrammet er sjældent hverken en pryd for dit badeværelse eller et aktiv for din bolig som sådan.

Du vil ikke kunne bruge dit badekar som ramme omkring din hyggelige hjemmespa, idet det kan være direkte helbreds skadeligt at bade i et slidt badekar. Ridser, skrammer og de ru misfarvede plamager i den beskadigede emalje kan gemme på en sand mangfoldighed af potentielt sygdoms fremkaldende mikroorganismer som for eksempel svampe og bakterier. Du kan således risikere infektioner hvis du bader i et slidt badekar. Og dette er endnu en god grund til at lade dit badekar re-emaljere.

Hvorfor ikke bare skifte badekarret ud?

En re-emaljering er en væsentligt hurtigere og billigere løsning end en udskiftning af samme. Vælger du at skrotte dit gamle badekar skal soklen omkring karret først brydes ned. Karret skal dernæst bortskaffes hvorpå et nyt badekar skal indkøbes og soklen bygges op på ny. Denne proces er i sagens natur langt mere omstændelig og tidskrævende – for ikke at nævne omkostnings tung – end en re-emaljering som typisk tager mellem fire og syv timer. Med hjælp fra en dygtig håndværker kan du inden for et døgn have et fuldt funktionsdygtigt badekar, som du kan have glæde af i flere år.

Hvor finder jeg en kompetent badekarsmaler?

Ny Emalje er en virksomhed som har specialiseret sig inden for reparation af badekar – læs mere på ny-emalje.dk

More articles