Få fjernet væggelus af en professionel skadedyrsbekæmper

20 januar 2021 Lotte Hindsberg

editorial

I de seneste par år har der været mange flere tilfælde af væggelus efter, at de har været næsten ukendte i årtier. Det skyldes vores kærlighed for at rejse at vi igen er begyndt at få væggelus, da vi desværre bringer dem med hjem.

For at gøre tingene endnu værre så er væggelusene resistente for de midler vi indtil nu har kunne bekæmpe dem med selv. Det betyder, at hvis du har været så uheldig, er det nødvendigt at kontakte en professionel skadedyrbekæmper, der har kendskab og erfaring med at udrydde skadedyr, herunder væggelus. Det kan f.eks. være væggelus i Rødovre.

Hvis du bor i en lejebolig eller i en opgang, er det vigtigt at du hurtigt kontakter udlejer som skal kontakte en skadedyrbekæmper, så du ikke risikere at de spreder sig til de andre lejligheder.

Forebyggelse af væggelus

Hvis du gerne vil mindske muligheden for at tage uvelkomne små dyr med hjem fra en rejse, er det en god ide at holde din kuffert langt væk fra din seng, hvor der oftest er væggelus. 

Når du kommer hjem er det vigtigt at du med det samme tømmer din kuffert. Helst udenfor så du ikke risikere at de kommer ind i din bolig. Vask dit tøj på mindst 60 grader. Hvis du har tøj der ikke kan tåle 60 grader kan du i steder smide det i fryseren. Husk at pakke det luftigt inden du smider det i fryseren. 

Din kuffert kan du få problemer med at få vaskes og her må du nøjes med at spraye det med midler mod skadedyr. Hold den også langt væk fra dit soveværelse og hvis du kan så undgå at opbevare den køligt og fugtigt. Det er nemlig de mest ideelle betingelser for væggelus. En væggelus kan leve op til 1 år uden blod under de rigtige betingelser.

Flere Nyheder