Få glæde af vinteren med havelamper

30 marts 2021 Lotte Hindsberg

Det er ingen hemmelighed, at vinteren er lang og mørk, og man har ikke meget glæde af sin have, som kan se trist og mørk ud. Man kan i midlertid få meget glæde af sin have, hvis man sætter havelamper op som kan belyse haven. Både selve haven, men også smukke buske og træer. 

Det kan give en hel specielt stemning at sætte havelamper nede i græsset, som oplyser trækronen eller en busk.

Du kan også bruge lamperne til at fremhæve havestien fra vejen op til huset. Det vil især hjælpe nye gæster eller postbudet at finde vej op til huset og den rigtige indgang.

Sæt havelamper ved dørene

Hvis det er mørkt når man kommer hjem, hvilke det jo typisk er om vinteren er det rart at der er lys oppe ved hoveddøren. Det betyder nemligt at det er nemmere at finde låsen og man kan komme ind i varmen. Det skal selvfølgelig ikke være at du oplyser dit hus i sådan en grad, at det ligner et minitivoli.

Det har også den ekstra og bestemt ikke lille bonus, at lys oppe ved dørene og vinduerne virker afskrækkende på eventuelle tyve, som helst foretrækker at opererer i ly af mørket.

Når du skal vælge lamper er det vigtigt at du vælger de rigtige havelamper. Hvis lamperne køre på el er det vigtigt at strømmen trækkes udefra og ikke indefra. Kan du ikke det skal du kontakte en elektriker som kan lave den nødvendige strøm. Alternativ kan du købe lamper der oplyser ved hjælp af solceller eller batterier. 

Er du i tvivl om hvilke lamper du skal vælge til din have, kan du med fordel få råd og vejledning af din lokale elektriker. Han er ikke alene uddannet i at lave strøm, men har også erfaring i hvor du med fordel kan sætte lamper op, så de virker bedst.

Flere Nyheder