Få hjælp til familiens problemer hos en dygtig psykolog

11 oktober 2019 Astrid Pedersen
image

Når man står for at skulle stifte familie sammen med en partner, kan det godt give anledning til gnidninger i forholdet. Selv om man har har boet under samme tag med sin partner gennem mange år, og føler, at man kender hinanden rigtig godt, kan det at blive far eller mor godt ruske op i fortidige forhold, som måske var blevet fortrængt.

Det kan være traumer eller misbrug i barndommen, som kan medføre stor sorg og ængstelse, når man pludselig står med sit eget barn i armene. Det kan være en følelse af utilstrækkelighed, som hidtil har ligget og luret i baggrunden, men som nu springer ud i fuldt flor. Og så udvikler mange mænd såvel som kvinder det, der populært kaldes en fødselsdepression, selv om denne tilstand har meget lidt med selve fødslen at gøre, men hidrører fra den store livsændrende begivenhed, det er at blive forældre.

Få hjælp til at udbedre ubalance i familielivet

Problemerne bliver ikke mindre, hvis det senere hen skulle vise sig, at et eller flere af børnene har en børne psykiatrisk diagnose som for eksempel ADD, ADHD, Aspergers eller autisme – eller er tynget af indlærings vanskeligheder, spisevægring eller angst. Et sådant barn er særdeles opmærksomheds krævende, hvilket kan forskubbe ligevægten i en familie og føre til særdeles uhensigtsmæssige dynamikker. En dysfunktionel familie er et systemisk problem, og skal angribes som sådan.

En dygtig terapeut vil kunne hjælpe de enkelte familiemedlemmer og familiens om helhed via målrette familie terapi. Søger du en sådan behandler i Odense, kan du med fordel besøge autoriseret psykolog Jens Henrik Thormann, som har mange års erfaring inden for arbejdet med rådgivning og behandling af samspils ramte familier.

Jens Henrik Thormann er medlem af Dansk Psykolog Forening – dette er din garanti for en professionel og etisk forsvarlig behandling. Læs mere på psykologpraksis-odense.dk

Flere Nyheder