Få slebet korrekt ned

17 May 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er vel næsten ikke noget mere irriterende end at vade rundt på en ru overflade på gulvet derhjemme, der bare metaforisk hyler op i ansigtet på en, at gulvet trænger til at blive slebet ned.

For at gøre scenariet endnu mere problemfyldt, så kan et ubehandlet gulv endvidere medføre, at der opstår knaster og splinter, som kan sætte sig i fødderne på de voksne eller – måske endnu værre – komme i kontakt med de små størrelser derhjemme og føre uheldige konsekvenser med sig.

Og få at fuldbyrde problemet så bliver det kun et endnu større og mere omfangsrigt projekt at få foretaget en gulvafslibning, jo længere tid man venter med at få gjort noget ved det.

Dog kan man ikke slippe udenom, at gulvafslibning generelt er en opgave, der afhængig af erfaring og ekspertise sagtens kan noget, der kommer til at vare flere dage, og i den mellemliggende periode kan man ikke benytte gulvet, hvilket er et problem, hvis det er et vigtigt lokale, man sliber ned, og det er det oftest, for jo mere et gulv bliver benyttet, jo større sandsynlighed er der for, at det skal slibes ned.

Desuden kræver en gulvafslibning tit og ofte en efterbehandling med for eksempel lak, og så vil det være mest fordelagtigt, hvis man ikke betræder gulvet i den periode, som lakken skal have lov til at trænge ind i det “nye” nedslebne gulv og yde sin effekt.

Selvom man gerne vil spare penge ved at udføre opgaven selv, så er det smartest at vælge en eller flere professionelle personer til at udføre gulvafslibningen, da man således er mest sikker på, at udførelsen bliver gjort mest effektiv og efter et aftalt tidsrum, som man måske ikke kunne have kalkuleret sig frem til selv, hvis man selv ville have udført opgaven.

Derfor er det kun en god idé, hvis du vælger en person, der uddannet sig og har erfaring med foretage en gulvafslibning til udføre opgaven for dig.

More articles