Få undersøgt din kloak inden efterårsregnen

01 november 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Når det bliver efterår betyder det som regel mere regn, som skal ned i kloakken for at der ikke kommer oversvømmelse på din grund. Derfor er det vigtigt at din kloaksystem fungere optimalt. Derudover er det din pligt at sikre at den er i orden og fungerer.

Er du i tvivl om kloakken på din grund er i orden, skal du kontakte en autoriseret kloakmester, som vil foretage en TV-inspektion af din kloak. Du kan f.eks. søge på kloakarbejde i Skive, hvis du vil finde en autoriseret kloakmester. Selvom du ikke selv må udføre kloakarbejde, er der selv en del du kan gøre for at sikre at vandet kommer ned i kloakken.

Rens dit tag 

For at sikre at regnen kan komme ned i kloakken er det en god ide at starte med at få renset dine tagrender, så den ikke er stoppet af gamle blade og slam. Det gælder også afløbet. Har du store træer som hænger med grene hen over taget, er det en god ide at få grenene klippet ned, så du ikke får nye blade på taget, som ender med at stoppe tagrenderne.

Er der mos på taget, kan du også med fordel fjerne det, da det holder på vandet. Omkring kloakken kan du ligeledes også fjerne grene og blade, så vandet kan komme ned og væk, fremfor at ende inde i din kælder eller tag.

Er din kloak stoppet af slam, blade og hvad der ellers kan komme ned i kloakken, vil en kloakmester spule kloakken ren for skidt og slam, så den igen kan tage i mod de store vandmasser, som er kendetegnet for efteråret. 

Hvis TV-inspektionen viser at der er hul i kloakken, vil den autoriseret kloakmester stoppe det. Det gør han for at du slipper for lugten af kloak og samtidig ikke får besøg af rotter.

Flere Nyheder