Find den rigtige fagforening for dig

13 august 2020 Lotte Hindsberg

editorial

I dag er en fagforening lige så relevant som de var tidligere. De har udover at arbejde for bedre arbejdsvilkår, udviklet en masse andre servicetilbud til fordel for deres medlemmer. Servicetilbud der er med til at påvirke dit arbejdsliv positivt. 

For bedst at kunne hjælpe sine medlemmer bedst muligt har de fleste fagforeninger specialiseret sig indenfor et specielt fagområde. Arbejder du f.eks. med marketing bør du søge efter fagforening marketing, hvis du overvejer at skifte eller melde dig ind i en fagforening.

De mange servicetilbud

Et af de store servicetilbud mange fagforeninger har til deres medlemmer er en lønforsikring. Det er de færreste mennesker der kan leve af de 19.000 kr. før skat som A-kassen udbetaler, hvis man er så uheldig at blive arbejdsløs. Det er en forsikring hvor det er muligt at få ud betalt op til 80-90% af ens nuværende løn i op til 2 år. Det giver ro til at finde et andet job. Måske endda indenfor et helt andet fagområde. 

Et andet område hvor fagforeningerne tilbyder hjælp til sine medlemer er råd og vejleding. Både juridisk hvis der er en tvist på arbejdspladsen, men også indenfor karriererådgivning, hvis du skal til jobsamtale eller skal forhandle løn med din nye arbejdsgiver.

Netværk er i dag ansvarlig for omkring 50% af alle nye ansættelser. Det er derfor vigtigt at netværke og lære nye mennesker at kende professionelt. Især hvis du har ønske om at gøre karriere eller blot gerne vil skifte job. Fagforeningerne afholder netværksmøder, hvor det er muligt at snakke og lære andre mennesker indenfor samme fagområde at kende. De afholder også kurser og uddannelser, mange gratis eller til specielle medlemspriser, hvor det igen er muligt at lære andre lidt mere uformelt at kende.

Et lidt mindre kendt område er tilbud til medlemmerne. F.eks. indenfor forsikringer, teater og børneforlystelser. 

Flere Nyheder