Forebyg tandlidelser med regelmæssige tandlæge besøg

17 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Går du rundt og har dårlig samvittighed over ikke at have været til tandlægen en gang hvert halve år, som sundhedsmyndighederne og din gamle skoletandlæge foreskrev? Det skal du ikke have – der kommer ikke noget godt ud af at have dårlig samvittighed. Det gør der til gengæld af at passe sine tandlæge besøg – og derfor bør du hurtigst muligt komme i gang igen. Jo før jo bedre, og bedre sent end aldrig!

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

Måske finer du ikke, at der er nogen grund til at booke tid hos tandlægen. Du har jo ikke ondt i tænderne, og tandkødet ser da nogenlunde fint og raskt ud. Men når først tandpinen tager fat, eller tandkødet begynder at bløde ved tandbørstning, kan det være for sent, og der kan være sket uoprettelig skade på dine tænder eller gummer. Man kan ikke altid selv se et hul i emaljen, eller en tandkøds betændelse i anmarch.

Det kan til gengæld tandlægen, som hurtigt vil kunne igangsætte en behandlings plan, som skal forhindre, at du udvikler karies (huller i tænderne) eller at din begyndende tandkøds betændelse udvikler sig til parodontose. Samtidig vil en grundig og effektiv tandrensning sørge for, at såvel tænder som tandlommer er skrubbet fri for madrester og plak (også kaldet tandsten), som danner grobund for bakterie vækst. Efter en tandrensning vil tændernes emalje være fin og glat igen, så det bliver sværere for belægninger at finde fodfæste. På den måde kan du forebygge såvel karies som parodontose.

Hvor finder jeg den bedste tandlæge i mit lokal område?

Det er altid en god idé at aftale tid hos den tandlæge, som er tættest på din bopæl eller på din arbejdsplads. Leder du efter en god tandlæge i Århus, kan du med fordel besøge Stjerneklinikken, som har til huse centralt i byen. Læs mere på stjerneklinik.dk

More articles