Forlæng din træterrasses levetid med ordentlig vedligeholdelse

13 august 2021 Lotte Hindsberg

En træterrasse har en begrænset levetid. Det skyldes at træ er levende og overtid vil det blive slidt og til sidst vil det blive ødelagt og så skal det udskiftes. Den proces kan imidlertid udskydes, såfremt at man passer og vedligeholder træet. Det har også stor betydning hvilken type træ man har valgt til at få bygget sin træterrasse i. Har du brug for at få inspiration, kan du med fordel kigge på https://www.kun-terrasser.dk/.

Det er altid en god ide at få råd og vejledning. Det gælder både inden du får bygget din træterrasse eller når det er tid, til at få den efter set og vedligeholdt.

Vedligeholdelse er vejen frem

For at din træterrasse holder så længe som muligt, er det vigtigt at den bliver vedligeholdt. Hvis du ved med dig selv at det ikke er noget du er super god til, kan du vælge at få en til at udføre opgaven. Det er samtidig en god ide at huske at vælge træ, der holder længe, når du får bygget terrassen så du ikke i tide og utide, skal have planker udskiftes.

Det er altid en god ide at sætte en weekend af om efteråret og gennemgå terrassen. Både for løse planker der trænger til at få udskiftet søm eller skruer. Kig også plankerne igennem og udskift dem der er rådne. Resten skal vaskes. Du kan enten tage en grov børste og gå i gang. Plankerne skal være helt rene. Du kan også vælge at sandblæse plankerne. Husk at bruge fin sand så du ikke ødelægger træet. Begge dele vil efterlade træet nøgent, så det er vigtigt at du får malet det med træbeskyttelse. Så husk at vælge en weekend til at gennemgå din terrasse, hvor det ikke regner. Det er altid en god ide at vælge en maling af en god kvalitet. 

Flere Nyheder