Glæden ved at få og give blomster

07 June 2022 Steffen Pedersen

editorial

En hver fyr ved, at der er billige point at hente, ved at købe blomster til sin partner. Men hvad er det helt præcist det betyder og bør man gøre det oftere? I dette indlæg kommer vi nærmere ind på hvad det betyder når man giver diverse blomster, samt hvor ofte man egentligt burde gøre det.

Blomsterbutik

Blomsters betydning

Det er ikke alle folk der er klar over, at forskellige blomster har forskellige betydninger. Faktisk, så har antallet af blomster også betydning. F.eks. betyder en enkelt blomst, at vedkommende betyder alt, 6 blomster betyder man tvivler på vedkommende og 10 blomster betyder at man vil gifte sig med dem!

Derudover har blomsternes farve også en betydning. Rød betyder krælighed, blå betyder troskab og gul betyder lykke.

Der er nok ingen tvivl om at rosen typisk er forbundet med kærlighed. Klokkeblomster derimod, symboliserer fristelse og liljer betyder fristelse.

Herefter kan det hurtigt blive kompleks når man kombinerer antallet af blomster, med farven og blomstertypen. Du kan altså skræddersy dit budskab på denne måde. Men pas på! Ikke alle betydninger er gode.

Så næste gang du besøger en Blomsterbutik på østerbro, Herning eller hvor end du kommer fra, så forhør dig om betydningen.

Hvor ofte bør man give blomster?

Der er ingen tvivl om at blomster gør modtageren glad. Så er der egentligt en grænse for ofte man bør gøre det? Svaret er nej! Så længe du ikke overdriver, er blomster altid velkomne. Pas dog på at det ikke mister sin betydning. At få blomster skal ikke blive en selvfølge.

Du bør også overveje hvem modtageren af blomsterne er. Er det en du holder virkelig meget af, bør du give dem blomster oftere end hvis det bare er en bekendt. Pas også på med at give blomster til personer, som måske går meget op i betydningen. I nogle sammenhænge kan en enkelt blomst eller endda en buket af hvide blomster, til en person som er på hospitalet, symbolisere at du ønsker vedkommende død.

More articles