Gør bilkøbet nemmere med et billån

04 juli 2019 Astrid Pedersen

editorial

Drømmer du om en ny bil – enten fordi den gamle skal skiftes ud, eller fordi du står for at skulle anskaffe din allerførste bil? Så kan du vælge at finansiere købet af den nye bil enten helt eller delvist ved hjælp af et favorabelt bil lån.

Hvad er et bil lån?

I modsætning til et almindeligt forbrugs lån, som optages uden sikkerhed for långiver, udbydes et bil lån på betingelser som faktisk har mere til fælles med et bolig lån. Ved optagelsen af et bil lån, får låneudbyderen nemlig pant i den nye bil, som er indkøbt ved hjælp af bil lånet. Bilen er, med andre ord, långivers (typisk et penge institut eller en bank) sikkerhed for lånet – på samme måde som boligen fungerer som sikkerhed ved et bolig lån.

Dette betyder i praksis, at et bil lån kan udbydes på vilkår, som er mere fordelagtige for låntager end et almindeligt forbrugslån. Du kan for eksempel glæde dig over en betydeligt lavere rente – og selve beløbet, man kan låne med et bil lån, er som oftest en del højere end det, der udbydes i de hurtige forbrugs lån.

Hvorfor skal jeg optage et lån for at finansiere min nye bil?

I Danmark er det en dyr affære at skulle købe en helt ny bil. De høje priser på nye biler i Danmark skyldes først og fremmest afgifter og skatter, som staten pålægger de fabriksnye biler – og som gør det ganske urealistisk at forestille sig, at en almindelig dansker med en gennemsnitlig indkomst lønmodtager skulle kunne betale en ny bil i rede kontanter.

Derfor vælger de fleste bilkøbere at finansiere deres bilkøb ved hjælp af et bil lån. Denne finansiering kan foregå helt eller delvist, afhængig af din finansielle status. Kan du ikke selv lægge penge på bordet, tilbyder Ikano Bank et bil lån uden krav om udbetaling. Læs mere på ikanobank.dk

Flere Nyheder