Gør dig selv en tjeneste og få nye terrassedøre

25 april 2022 Steffen Hansen

Terrassedøre spiller en vigtig rolle i ethvert hjem. Ikke alene giver de adgang til dit udendørsrum, men de giver også naturligt lys ind i dit hjem og kan skabe illusionen af et større opholdsområde. Terrassedøre kan dog også være en kilde til træk og varmetab.

Hvis dine terrassedøre er mere end et par år gamle, kan du overveje at udskifte dem med nye, energieffektive modeller. I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på hvorfor, at det kan være en god ide, at skifte sine terrassedøre.

dobbelt terrassedøre

Hvorfor udskifte dem?

Det kan virke underligt at skulle udskifte sine terrassedøre, hvis de stadig er funktionelle. Dog kan der være flere grunde til hvorfor man bør overveje at udskifte dem, specielt hvis man oplever træk, varmetab eller en for høj varmeregning. Dagens terrassedøre er nemlig meget bedre isoleret end ældre modeller, og de fås i en række forskellige stilarter og materialer, der kan passe til enhver boligindretning.

Det kan derfor både være en investering, men også en æstetisk opgrader, at udskifte dem. Uanset om du er på udkig efter et slankt og moderne look eller en mere traditionel stil, er der helt sikkert en terrassedør, der passer til dig og dine behov.

Hvordan gør jeg?

Terrassedøre udsættes for meget slid i årenes løb, og til sidst skal de udskiftes. Den gode nyhed er, at udskiftning af terrassedøre er et relativt nemt gør-det-selv-projekt. Her er de grundlæggende trin:

1. Fjern den gamle dør: Begynd med at fjerne trimmet omkring døren. Løft derefter forsigtigt døren fra hængslerne, og læg den til side.

2. Forbered åbningen: Undersøg åbningen for eventuelle skader, og udfør eventuelle nødvendige reparationer. Brug derefter et vaterpas for at sikre, at den er vandret og lodret.

3. Monter den nye dør: Sæt den nye dør på plads, og fastgør den til rammen med skruer. Sæt derefter nye trim omkring døren, og mal eller bejdse den.

Flere Nyheder