Guide: Sådan skal regnmålere placeres i haven

15 September 2020 Sara Mortensen

editorial

Regnmålere kan være en ekstra hjælp til en smuk have, men hvordan skal de placeres, så du får det mest præcise resultat? Læs med her og få en række gode råd til placeringen af din regnmåler. 

Regnmålere er generelt super gode til at vise dig, hvor meget vand der er faldet over natten eller en vis periode. Hvis du elsker din have og gerne vil have den til at stå smukt altid, så kan en regnmåler hjælpe dig i mål. Mange har faste vandingsdage og giver sine blomster samme mængde vand hver gang, af ren vane. Derfor kan man godt komme til at overvande sin have, så ens planter faktisk får alt for meget vand. 

Regnmålere kan give et meget præcist indblik i, hvor meget vand, der egentlig er faldet. Derfor kan man smutte ud i haven efter arbejde og se om ens blomster nu også behøver lige så meget vand, som man måske havde tiltænkt at de skulle have.

Hvordan kan regnmålere give dig den mest præcise måling?

Først skal det slås fast at der ikke findes en fuldstændig præcis og korrekt måling af nedbøren. Mange ting spiller ind i sådan en måling, men man kan derfor godt gøre sig umage og komme så tæt på som muligt, så man får mest muligt ud af regnmåleren.

Regnmålere skal for det først stå frit. Regnmålere skal altså helst stå 2 meter væk fra diverse træer, buske, halvtage og lignende. Den må ikke stå i læ, så regnen ikke falder jævnt. Regnmålerens måleglas på toppen af “pinden”, skal hænge vandret og regnmåleren skal placeres 80-100 cm. over jorden. 

Hvis du følger disse råd, så vil du komme ret tæt på en nøjagtig måling af nedbøren. Regnmålere kan være med til at man bedre kan passe haven og så skader det selvfølgelig ikke at der i dag, findes rigtig mange søde regnmålere i mange forskellige designs. Når noget skal stå placeres ret centralt i haven, så skader det ikke at det også er sødt og hyggeligt at kigge på imens.

More articles