Hav plads til ølbrygning

26 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

I denne artikel vil vi gennemgå to forskellige hovedmetoder til, hvordan du selv sørger for god plads til at foretage ølbrygning med.

Man kan nemlig sige, at der findes disse to metoder, hvordan resten så er afarter eller uddybelse af disse:

– Pladsen
– Værktøjet

Pladsen handler selvfølgelig om, hvorhenne i verden du agter at foretage ølbrygning henne som privat person, og hvis du gør det som hobby efter dit almindelige arbejde, så er der nok ikke så langt fra hjemmet og hen til der, hvor du plejer at brygge øl – måske er det endda ligefrem i dit hjem!

Det kan være i en kælder, i et lofts-kammer, et anneks eller et udeskur blandt flere forslag. Så længe det er et overdækket sted, hvor der er albuerum til både at brygge øl og opbevare øllet på flasker. 

Nogle gange kan man vælge at have flaskerne i et andet lokale, der er mere koldt, end bare lige dem, man stikker i køleskabet til snarlig brug.

Angående udstyret så kan man købe mange forskellige konstellationer af dette, som kan variere fra de små samlesæt til de store enkeltdele og sammensætning af disse.

Se bare her: https://www.hjemmebryggeren.dk/

Her kan man hurtigt i skyndingen komme til at forkøbe sig, hvis man har penge nok eller bare har store ambitioner om at brygge en hel del og måske endda oprette ens eget bryggeri.

Derfor mener man, at man skal købe rigeligt med udstyr, om man så er erfaren til at brygge øl eller ej.

Men man skal tænke på, at den slags udstyr fylder en del, og det kan komme til at lugte, hvorfor man ofte foretager ølbrygningen i arealer, der ikke er direkte i forlængelse af de lokaler, hvor resten af familien er.

Således skal disse gøres rene en hel del, og hvis du ikke er typen, der er god til at gøre rent og rydde op, så kan du komme til at have mange remedier liggende, du potentielt kan falde over eller ødelægge.

Derfor skal du afstemme omfanget og antallet af udstyr med det niveau, hvor din ølbrygning er nu – og hvad der er plads til.

More articles