Hjælp din alkoholiserede pårørende til den bedste alkoholbehandling

01 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Alle, som nogen sinde har været tæt på en misbrugsramt person, kan skrive under på at dette forhold er præget af sorg og bekymring. Har man først én gang set et andet menneske gå til i et afhængigheds betinget misbrug er man godt klar over at det er alvor. Og derfor er der al mulig god grund til ikke at tage let på alkoholmisbrug.

Hvordan hjælper jeg bedst min alkoholiserede pårørende?

Er du således i et familiært forhold til en alkoholiker er det din pligt at træde i karakter. Et misbrug går nemlig ikke over af sig selv. Tvært imod vil det blot forstærkes hen ad vejen efterhånden som kroppen opbygger tolerans og afhængigheden af alkohol øges.

I takt med det forværrede misbrug vil du opleve at din kæreste eller ægtefælles adfærd og personlighed ændrer sig, hvilket kan føre til en fornemmelse af at du mister det menneske du elsker. Det er i den forbindelse meget naturligt at føle sorg, og at gøre hvad man kan for at hjælpe og støtte den misbrugsramte. Det er bare ikke altid at hjælpen tager den rette form.

alkoholbehandling

Mange kærester og ægtefæller til alkoholikere tror at de hjælper deres misbrugsramte pårørende ved at gå på listefødder omkring dem og dækker over dem over for deres arbejdsgivere, venner og kolleger. Denne adfærd tjener tvært imod som understøttelse af et fortsat misbrug, og er derfor ingen hjælp.

Hvad du der imod bør gøre, er at kontakte et misbrugscenter med henblik på alkoholbehandling. Dette er den eneste måde hvorpå du og din ægtefælle eller kæreste kan vende skuden og få jeres liv på ret køl igen. Og er der børn inde i billedet skylder du dem muligheden for ikke at skulle vokse op i et misbrugsramt hjem.

Hos Behandlingscenter Stien kan du og din kæreste eller ægtefælle få hjælp til behandling af alkoholmisbrug. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

More articles