Hjælp din misbrugsramte pårørende til den bedste alkoholbehandling

01 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Bor du sammen med en alkoholiker – og har I måske endda stiftet familie? Så lever du sikkert med en daglig sorg og bekymring over fremtiden.

Det at være pårørende til en misbrugsramt person er en tilværelse som kan være både stressende og deprimerende. Som kæreste eller ægtefælle til en alkoholiker befinder man sig midt i misbruget, faktisk som en del af dette.

Du har sikkert tillært dig en adfærd som går ud på at holde sammen på familien for en hver pris, og som betjener sig af benægtelse, løgne og bedrag – både over for dig selv og omgivelserne.

På engelsk kalder man denne type adfærd for enabling, det vil sige en adfærd som sætter den misbrugsramte part i stand til at fortsætte sin farlige kurs.

Når du dækker over din kæreste eller ægtefælle, for eksempel ved at lyve over for venner, kolleger og vedkommendes arbejdsgiver, gør du det sikkert i den bedste mening. Men faktisk er du med til at understøtte det misbrug som kan gå hen og blive fatalt – for din samlever og for jeres familie.

alkoholbehandling

Hjælp din misbrugsramte ægtefælle eller kæreste tilbage til livet

Hvis du rent faktisk ønsker at hjælpe din alkoholiserede samlever, og samtidig forhindre at jeres børn tager skade af en opvækst i et misbrugsramt hjem, bør du i stedet træde i karakter.

Som den ansvarlige voksne i familien er dette din menneskelige og moralske pligt. Du bør kontakte et misbrugscenter som kan hjælpe med afrusning og afvænning. Og du bør samtidig sørge for at du og dine børn får den hjælp I har brug for, så I sammen kan komme igennem den svære tid.

Lad Behandlingscenter Stien hjælpe familien på vej

Hos det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien kan din misbrugsramte samlever få behandling af alkoholmisbrug samtidig med at resten af familien får den nødvendige hjælpe og støtte. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

More articles