Hotstone massage

17 maj 2020 Marie Pedersen
image

editorial

Hotstone massage er en gammel indiansk massageform. Fremgangsmåden er meget enkel. Opvarmede lavasten masseres rundt på kroppen med rullende og blide bevægelser. Varmen fra stenene breder sig langsomt ud i hele kroppen, trænger ind i musklerne og hjælper til at løsne muskelspændinger. Stenene er flade, og kan holde på varmen i op til 45 minutter.

Brugen af hotstones er en alternativ praksis, der bruges af mange massører på grund af de mange gode egenskaber.

Denne gamle massageteknik med varme sten har til formål at løsne op i eventuelle spændinger i kroppen, men også at give dig en følelse af velvære. Hotstone massage har ikke kun terapeutiske virkninger på din krop, men også dit mentale helbred. Hotstone massage siges at have en positiv virkning på personer med angst og stress.

Det siges endvidere, at massage kan forbedre søvnen, da den dybe afspænding man opnår under massage, giver kroppen mulighed for at slappe 100 % af. Hotstones lægges som regel ned langs din rygsøjle, masseres ned over dine arme og ben eller lægges i dine håndflader.

Den mest populære type sten til hotstone massage er basaltsten. Det er en lavasten, der kan holde på varmen i lang tid. Den er desuden rig på magnesium og jern, hvorfor den siges at være specielt velegnet til massagebehandlinger. Før i tiden blev stenene varmet op ved hjælp af vand, men gennem de seneste år er elektrisk opvarmede tasker fra britiske Vulsini blevet populære blandt hotstone massører.

Dette fleksible alternativ til den traditionelle metode, hvor stenene opvarmes med vand, gør det nemt for massører at udføre behandlinger overalt. Basaltstenene opvarmes i tasken, der tilsluttes en stikkontakt. Varmen kan indstilles til forskellige temperaturer. Taskerne kan købes hos Altermed.dk, der forhandler alternativt wellnessudstyr. Tasken kan fås enten uden sten eller med 36 eller 52 sten.

Hos Altermed.dk kan du desuden købe hotstones separat.

Flere Nyheder