Hurtig og billig renovering af badekar

11 oktober 2021 Astrid Pedersen
image

editorial

Elsker du lange varme karbade, men hader du tanken om at skulle bruge dit gamle misfarvede badekar til formålet? Så er hjælpen nær. Du kan nemlig få dit gamle badekar sat flot i stand med hjælp fra en dygtig badekarsmaler.

Er skaderne og misfarvningerne i dit badekar kun overfladiske vil du med en ny emalje kunne få dit badekar til at stå som nyt igen – smukt og skinnende, og indbydende til hyggelige spa aftener. Og det uden at det behøver at koste dig spidsen af en jetjager.

Hvordan bliver mit badekar flot igen?

Alt hvad der kræves for at få karret til at fremstå flot og funktionelt på ny er en såkaldt reemaljering. Ved en reemaljering forstås en proces som i opbygning og metode minder en del om en autolakering.

Badekarrets inderside slibes glat og ensartet, og diverse skrammer og ridser jævnes ud. Dernæst påføres de komponenter, som udgør den nye emaljering, i tynde lag ved hjælp af en sprøjtepistol.

Denne proces tager cirka fire timer. Når det ønskede resultat er opnået skal emaljen hærde i et døgns tid. Og så er badekarret faktisk klar til at blive fyldt med varmt vand så du atter kan tage afstressende og afslappende karbade.

Hvorfor lade badekarret renovere?

Måske synes du at dette lyder temmelig omstændeligt. Men faktisk er det en del billigere at lade badekarret reemaljere frem for at skifte det helt ud.

Skal badekarret skrottes og erstattes med et nyt et af slagsen kræver det en del arbejde i forbindelse med nedrivning og genopbygning af sokkel, bortskaffelse af det gamle kar og installering af det nye. Og så tager det en del længere tid end blot at sætte emaljen i stand.

Du kan finde din lokale badekarsmaler i København hos Emaljespecialisten. Klik ind og læs mere om renovering badekar på Emaljespecialisten.dk.

Flere Nyheder