Hvad er æteriske olier?

31 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Æteriske olier er meget koncentrerede aromatiske olier udvundet af urter, frugter, blomster eller andre planter. Hvis du nogen sinde har købt et duftlys, vil du faktisk have anvendt æteriske olier. Æteriske olier er nemlig hoved ingrediensen i aroma lys, og blandes i den stearin eller voks som anvendes ved fremstilling af disse lys. Når lyset så tændes, vil duften frigives i takt med at lyset brænder ned.

Æteriske olier anvendes også i det, der kaldes aroma terapi, som kan antage forskellige former. Du kan for eksempel modtage massage med olier som er sammensat til at virke enten opkvikkende eller beroligende i duften. Samtidig vil din aroma terapeut typisk blande olier til anvendelse i en såkaldt duft lampe, som ligner de fyrfade, du bruger til tepotter.

I stedet for tepotten er en duftlampe forsynet med en lille skål, i hvilken terapeuten vil tilsætte et par dråber olie til en smule demineraliseret vand. Når vandet fordamper, vil duften frigives, på samme måde som ved et duftlys. På den måde får du både glæde af de æteriske oliers virkning gennem din hud og via din lugtesans.

Æteriske olier i saunaen

Hvis du nogen sinde har prøvet at deltage i en saunagus event i dit lokale fitness eller wellness center, har du helt sikkert også oplevet anvendelsen af de æteriske olier. En gusmester vil nemlig typisk benytte sig af æteriske olier i forbindelse med en gus session.

Her blandes de duftende olier nemlig op med vandet som smides på de varme sauna sten. Duft udviklingen kan forekomme meget voldsom og effektfuld under en saunagus, da de høje temperaturer også bidrager til deltagernes modtagelighed. Det er ikke unormalt at føle sig helt høj efter en vellykket saunagus.

Hvis du selv ønsker at prøve æteriske olier i en duftlampe derhjemme, kan du bestille dem via veracura.dk

More articles