Hvad er forskellen på en kabine scooter og en traditionel scooter

18 april 2022 Steffen Petersen

editorial

Hvis man ikke har kørekort til bil, så er det oplagt at kigge på en scooter. Men hvilken type scooter skal du vælge, hvis du ikke skal have en bil? I dette indlæg kommer vi ind på forskellen mellem en kabinescooter og en traditionel scooter, så du kan blive hjulpet på vej med at vælge.

En traditionel scooter

Den traditionelle scooter er den scooter man oftest ser på vejene. Den har to hjul, og ligner lidt en lille version af en motorcykel. Den traditionelle scooter kan købes som enten 30 scooter eller 45 scooter. 30 og 45 står for hvor hurtigt de kan og må køre. Du må dog kun køre på en 45 scooter, hvis du har et bil kørekort, da den skal køre på vejene, og ikke på cykelstien, som en 30’er skal.

image

En kabinescooter

En kabinescooter er noget helt andet end den traditionelle scooter. Den har typisk 3 hjul, og minder derfor mere om en trehjulet bil end en scooter. Grunden til, at den kaldes scooter, er fordi den er bygget med samme type motor, som en normal scooter er.

Forskellen er dog, at en kabinescooter kommer med en kabine, som navnet så fint indikerer. Det betyder derfor, at man kan sidde i tørvejr, hvis det regner. Derudover kan man få mange andre lækre funktioner på en kabinescooter, som man ikke kan på en traditionel scooter. Det dækker blandt andet over sædevarme, aircondition, vinduesvisker og meget andet.

Udover de mange fordele ved at sidde i en kabine, så skal man heller ikke tænke over at køre med hjelm, hvis man køber en kabinescooter. Dette skyldes, at man er spændt fast til et sæde, som var det en tur i en bil man gjorde klar til. Når man køber en kabinescooter skal man dog være opmærksom på hvor hurtigt den kan køre, da man fortsat skal have bilkørekort, hvis det er en 45’er.

Flere Nyheder