Hvad er IR Teknologi?

30 May 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad er IR Teknologi?

Det er lidt muntert, at man kan støde på så mange tekniske udtryk for noget, som man bruger i det daglige uden at tænke over det.

Dog kan man argumentere for, at det kun er godt, at vi kan finde ud af at bruge tingene, uden at vi har styr på, hvad det hedder, men alligevel kunne det da være smart at have afklaret, hvad i hvert fald grundprincipperne bag det givne er.

Lad os tage et nyere og mere populært udtryk i form af IR teknologi. Hvad er nu det for noget?

Det er i hvert fald ikke noget farligt eller futuristisk, for i så fald er fremtiden her allerede.

Kort fortalt går IR teknologi ud på at lave overførsler af kommunikation på en trådløs måde, der fungerer via infrarød-funktion.

Man udnytter ganske enkelt energien fra elektromagnetiske bølger til at fordele denne givne kommunikation i form af blandt andet information via trådløs-funktion på det røde lys’ bølgelængde.

Eller, det kan lyde enkelt, men i praksis er det ikke noget, man bare lige giver sig i kast med at gøre selv, fordi det ville kræve, man havde nogle meget specifikke komponenter til at lave IR teknologi.
Derfor får man andre erfarne, der arbejder og forsker i den slags, til at lave det for en, hvis man har brug for det.

For eksempel kan man jo være et firma, der skal fordele meget information af større eller mindre mængde hver dag på tværs af et kontor eller afdelinger, hvorfor man har brug for noget, der virker hurtigt og ikke fylder med en masse ledninger og kabler.

Her kan IR teknologi komme ind i billedet, da det netop fungerer hurtigt og tjept – til tiden.

Således er der ikke brug for, at du som en anden civilingeniør kender til alle del-elementerne for at kunne bestille en IR teknologi-løsning.

Du skal bare vide, hvordan det kan hjælpe dig.

More articles