Hvad skal du huske, når du laver fraflytning af lejemål?

20 august 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er altid en spændende tid, når man skal foretage fraflytning af lejemål, fordi man så er på vej ind i et nyt kapitel i ens liv.

Måske skal man hen at bo i ens første hus, fordi man endelig har fået råd til det, eller også har man været inde i en dårlig periode, hvor man netop måtte sælge ens eget hus for at flytte til et lejemål, men nu har man så rettet sig op og kan flytte ind i noget mere permanent.

Der kan selvfølgelig også være negative grunde til, at man skal flytte fra ens lejemål, men man kan i hvert fald ikke komme udenom, at det bliver en omvæltning og en helt ny tid, man går ind i.

Men før man kan komme så langt med at tænke på det nye sted, man skal hen, så skal man jo også aflevere lejemålet på den måde, som der blev aftalt i en lejekontrakt dengang.

Det er jo heldigvis forholdsvis let at bo til leje, hvis man har fundet sig et godt sted at bo og har en god udlejer, selvom man så må leve med, at man ikke har så megen egen rådighed over stedet, fordi man har gode grunde ikke ejer det eller deler det med andre om at eje det.

Som det første skal man jo fjerne de ting, der er i lejligheden, om man så skal opmagasinere dem, eller man kan føre dem direkte ind det nye sted, man skal bo – eller ligefrem skrotter det.

Dette gør man også for, at man kan få et bedre overblik over, hvordan tilstanden er i lejemålet uden møbler.

Så kan det jo netop være, at man skal male om eller slibe gulvene ned, hvis de er af træ. Ofte er dette aftalt på forhånd og skrevet ned i lejekontrakten.

Man skal aflevere stedet og have det lukket helt ned, så man ikke har udestående bag ved en.

Flere Nyheder