Hvilke dørtyper findes der?

25 April 2022 Steffen Hansen

Der findes mange forskellige typer døre, der hver især er designet til et bestemt formål. I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på nogle få af de vigtige. Så er du på udkig efter en ny dør til dit hjem, er ude på at lære mere om forskellige typer døre eller noget helt tredje, så er dette indlægget for dig!

dobbelt terrassedøre

Hvilke forskelle er der?

Indvendige døre er f.eks. typisk lettere og nemmere at åbne end udvendige døre, som skal være robuste nok til at modstå elementerne. Dobbelt terrassedøre er normalt lavet af glas og bruges til at lukke lys ind og give udsigt til det fri. Dobbelt terrassedør kan åbnes manuelt eller med en motoriseret åbner. Stalddøre er derimod store døre, der glider op på en skinne.

De anvendes ofte i industribygninger eller landbrugsbygninger, f.eks. skure og pakhuse. Endelig er sikkerhedsdøre tunge døre, der er designet til at modstå indbrud. De har typisk forstærkede rammer og låse, og nogle kan også have yderligere sikkerhedsfunktioner.

Hvor kan man købe dem?

Når du skal ud og købe en ny dør til dit hjem, er der først nogle overvejelser du skal gøre. Fx skal du tænke over, om du skal have din dør i specielle mål, så det passer i din ramme. Derudover skal du tænke over hvilken slags dør du er på udkig efter. Er det en speciallavet, sjælden eller atypisk dør, er det måske ikke sikkert at du kan få hjælp i dit lokale byggemarked.

Er du tvært i mod på udkig efter noget helt normalt, kan du med fordel begynde din søgning på internettet, som f.eks. på https://klarvinduer.dk/dore/dobbelt-terrassedor. Her kan du finde en masse god inspiration, information og endda bestille en ny dobbelt terrassedør. Vil du derimod ud og kigge på en dør fysisk, kan du besøge dit lokale byggemarked og få hjælp.

More articles