Hvilken type terrassebrædder skal du vælge til din terrasse?

24 September 2021 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Vil du gerne have en træterrasse, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at få valgt de rette brædder til den. Men hvilke er nu det? Der skal du både se på, hvilket udseende du ønsker, hvor meget tid du vil bruge på at vedligeholde dem, og hvor længe de skal holde. Alt det er det selvfølgelig værd for dig, at du holder op imod prisen på brædderne, så du får en god fornemmelse for, hvilke der passer bedst til dig på alle parametre. 

Vi har skrevet guiden om terrassebrædder inspireret af webshoppen lavpristrae.dk. De har et stort udvalg af brædder og alle dem, vi nævner, kan du finde hos dem. 

Først og fremmest er det en god ide, at du overvejer, hvor meget tid du vil bruge på at vedligeholde din terrasse, når den først er lagt. Hvis svaret er så lidt som muligt, giver det sig selv, at du skal vælge komposit. Det er nemlig fuldstændig vedligeholdelsesfrit og kan samtidig holde i 20-25 år. 

Smukt træ med lang levetid 

Har du ikke noget imod at vedligeholde din terrasse en gang om året, kan du også vælge en terrasse i trykimprægneret træ eller i hårdt træ. Trykimpræneret træ er behandlet, så det kan holde til det våde danske klima. En terrasse i trykimprægneret træ kan faktisk også holde i 20-25 år, hvis du sørger for at vedligeholde den årligt. 

Hårdt træ er ikke trykimprægneret, men er i stedet imprægneret fra naturens side. Det kan for eksempel være sibirisk lærk. Det er et stærkt og hårdført træ, der sagtens kan holde til det våde klima i Danmark. Fordi træet ikke er trykimprægneret, mister det dog farven med tiden. Det vil derfor gråne med årene. Det er selvfølgelig noget, du skal kunne leve med, men går du efter et naturligt look, er det altså det oplagte for dig. 

More articles