Hvilket filter skal du købe til dit ventilationsanlæg?

04 oktober 2021 Steffen Hansen
image

editorial

Hvis du har investeret i et ventilationsanlæg til din bolig, så er det vigtigt, at du husker at skifte filtreret ud løbende. Faktisk, så skal man skifte filteret ud mindst hver 6. måned, selvom filteret måske ikke ser beskidt ud. Dette skyldes, at man ikke altid kan se partiklerne, som bliver samlet i filteret, men tro på os, når vi siger at de er der.

Det er også vigtigt, at man ikke forsøger at rense et filter ved at støvsuge det eller vaske det. Ved at gøre dette, så vil man nemlig få filteret til at samle partiklerne, så de blot blokerer endnu mere, end de allerede gjorde i forvejen.

Men hvilket filter skal du købe til dit ventilationsanlæg, når det skal skiftes? Det kan du lære mere om herunder.

Et pollenfilter

Er du allergisk, så er det en god idé at købe et pollenfilter. Et pollenfilter er en lidt finere slags filter, da det er lavet til at fange de helt små partikler i luften, så man ikke bliver påvirket som allergiker. Et pollenfilter er ikke det rette valg, hvis man ønsker at fjerne lugt eller fugt fra et rum.

Et kulfilter

Et kulfilter er modsat et pollenfilter lavet til at fjerne lugt. Derfor er dette det ideelle valg, hvis du døjer med dårlig lugt i din bolig, eller har et værksted, hvor du arbejder med gasser eller andet, som ikke lugter særlig godt. Det er også muligt at købe et pollenfilter, som har et kulfilter indbygget, hvis det skal kombineres.

Et filter til fugt

Hvis du gerne vil affugte et rum, så er det vigtigt, at du vælger et filter der er lavet til dette. Hvis du ikke gør det, så vil det ikke være muligt at få det fugtige ud af luften, og derved vil der fortsat være fugtigt, uanset hvor længe din ventilation kører. Er du fortsat i tvivl om hvilket filter du skal vælge, så anbefales det at besøge billigfilter.dk, hvor de har et stort udvalg af forskellige filtertyper.

Flere Nyheder