Hvilket kompetencer får man fra en kranføreruddannelse

23 January 2022 Steffen Hansen

editorial

For at blive kranfører kræver det nogen bestemte kompetencer til at få lov til at styre og operere en kran, for at imødegå disse kompetencer kræver det en uddannelse inden for kranføring. Derfor har vi listet flere årsager til at tage en kranfører uddannelse og hvad det indebærer.

kranføreruddannelse

Hvad får man ud af tage en kranfører uddannelse?

Som kranfører lærer man at styre en lastbil med en kran vedhæftet, som man bruger til at laste, transportere og aflæsse forskellige former sorter af gods, man skal beregne hvordan kranen skal styres, man skal anvende den viden man lærer til at flytte store genstande på byggepladser eller lufthavne. Derudover bliver man uddannet i ruteplanlægning, og man skal overholde reglerne inden for køre og hviletid. Man lærer desuden også om logistik, logistikstyring, ruteplanlægning og meget mere.

Hvad kræver det ellers fra dig at blive kranfører?

Det kræver har man generelt har interesse for transport og teknik. Det kræver også at man kan arbejde selvstændigt da man selv skal sørge for sikkerhed og at overholde de tidsplaner over alle de ting man skal nå. 

Økonomi og uddannelsen

Det er en veksels-uddannelse, man skal skifte mellem at være på arbejde og i skole, under ens praktik forløb og skoleforløb efter grundforløbet får man en aftalt elevløn. Hvis man er over 18 kan man søge om SU på til sit skoleophold til grundforløbet.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du kan tilmelde dig mange steder alt efter hvor du bor henne i landet, det kræver at man slår det op online eller hører sine venner ad. Man kan søge efter kranfører uddannelse i sit område, og så vil der komme forslag op omkring de tættese kranføreruddannelser i dit område. Hvis man ikke føler for at slå det op selv har vi vedhæftet et link som du kan benytte dig af https://www.eucsyd.dk/amu-efteruddannelse/kursusoversigt/transport/.

More articles