Hvor lille er det muligt at skabe en truck?

10 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ofte taler man jo om, hvor store og flotte sådan nogle trucks kan se ud, når man spotter dem på vejene, hvor der ligefrem kan gå sport i at se de flotteste og tage billeder af dem.

Så er der også den slags specifikke trucks, som bliver brugt på byggepladser med videre, der er skabt til at fungere sådan et sted og ikke køre ude blandt den normale traffik – den slags trucks kan være imponerende store.

Derfor taler man sjældent om, hvor lille en truck kan blive, for man vil jo helst se, høre og fornemme sådan en truck komme kørende, sidde bag rattet på en eller opleve den i sin fulde størrelse.

Men lastbiler og trucks kan sådan set også blive alt for store, hvorfor man generelt sørger for, at man ikke laver dem for høje eller brede, men det mere kommer til at handle om, hvor meget gods og led, man kan hægte bagefter dem og læsse på og i dem.

For det duer jo ikke, hvis man skal have ens truck ind i en tætbefærdet by, hvor gaderne er smalle, at man ikke kan komme hen til det sted, hvor trucken skal være.

Så kan det nok være, man er den bedste til at styre sådan en truck og har mange års erfaringer med den slags, men mål kan man ikke løbe fra – så er man begrænset.

Således findes der bestemt også små trucks, som man stadig skal have lastbilkørekort til at køre i, men som så stadig er lettere at komme omkring med.

Godt nok er der selvsagt mindre opbevaringsplads på sådan en, men hvis den bedre kan komme frem til sin destination, så kan det jo være, at det bedre kan svare sig, at man finder en omfordelingsplads, hvor man tager godset fra den store truck og sætter på den mindre.

More articles