Hvorfor sandblæsning?

11 november 2021 Steffen Hansen
image

editorial

Sandblæsning er en proces, hvor man bruger højtryksluft til at presse sandkorn eller stålkorn mod en overflade. Den anvendes oftest i byggeri og større produktioner. Sandblæsning er også kendt som tørblæsning, fordi der ikke anvendes væsker eller våde kemikalier.

Hvordan foregår sandblæsning?

Sandblæsning kan udføres med enten et slibemateriale som sand- eller med stålkorn, der fungerer som tænderne på en savklinge, når de rammer den overflade, der skal bearbejdes.

Når partiklerne rammer en overflade, kan de fjerne gammel maling og rust fra metaller. De kan også glatte betonoverflader for at gøre dem klar til at blive malet og sandblæsning kan derfor bruges til at rense gamle genstande og få dem til at se nye ud igen.

image

Fordelene ved sandblæsning

Sandblæsning kan have en række fordele, herunder, at det fjerner gammel maling og rust fra metaller, får betonoverflader til at se skinnende og nye ud og forbedrer en overflades mekaniske egenskaber. Du kan derfor typisk spare penge, når du vælger denne metode, da du slipper for at skulle købe nyt.

Hvorfor skal du bruge en professionel til dit projekt?

Hvis du ikke har tid til at undersøge de forskellige måder at sandblæse på, kan du hyre en professionel, der er uddannet inden for dette område. På denne måde vil de vide, hvordan de kan udforme en plan, der fungerer bedst til dit formål. Det er desuden heller ikke en nem disciplin, hvis du ikke har erfaring med det. Vi anbefaler derfor, at du hyrer en professionel.

Hvordan finder du den bedste til dit projekt?

Hvis du har besluttet dig for at finde en sandblæsningsekspert, men ikke kender til nogle firmaer, så har vi nogle råd til, hvordan du finder den rigtige til dit projekt. Du kan f.eks. spørge en ven eller et familiemedlem om en anbefaling. Mange gange har nogen, du kender, brugt denne service og kan anbefale et fremragende firma. Du kan også søge online efter sandblæsningsvirksomheder i dit område og læse anmeldelser af forskellige firmaer på nettet.

Flere Nyheder