Hvornår du skal kontakte en VVS mand?

11 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Hvornår skal du hyre en VVS-mand? Du behøver måske ikke at ringe til dem for alle små VVS-problemer, men du skal ringe til de professionelle, når det gælder om at løse dine vanskelige VVS-problemer. I dette indlæg vil vi se på situationer, som du selv kan klare, før du tilkalder en VVS-mand. 

1. Tilstoppede afløb

Hvis du har afløb, hvor vandet løber meget langsomt ned, så kan du prøve at løse problemet selv. Det kan være, du skal prøve at hælde noget afløbsrens ned i dit afløb, der kan fjerne det, som har hobet sig op. Det kan være gamle madrester eller hår, hvis det er ude i badet. Du skal huske at passe godt på dine afløb. Det er ikke alt madrester, som du kan skylle ud i vasken. Det kan være fedt fra pander, der skaber problemerne i dit afløb.

Tilstopninger er også almindelige på toiletter. Det kan hjælpe ved at tømme toilettet efter at have lukket for vandtilførslen til huset. Sørg for at få alt vandet ud af toiletkummen, ellers løber den over, når du dykker den ned. Hvis dit afløb forsætter med at være tilstoppet, så skal du kontakte et VVS-firma. Så kan det være, du skal en større udrensning af dit afløb. 

2. Lækkede rør

Et dryppende rør kan lyde som en vandhane, du ikke kan lukke for. Det er også en opgave, som du kan starte med at prøve og fikse. Tjek området under lækagen, og du bør kunne finde enten en skrue eller møtrik, der er løsnet eller er blevet strammet for hårdt. Du kan også have et gammelt rør, der skal udskiftes. Det kan også være dit toilet løber, hvor du kan åbne op for vandforsyningen i toppen af toilettet. Her kan du forsøge at skrue lidt, hvis der skulle være utætheder.

Hvis du har et sprunget rør, skal du lukke for den vandforsyning, der løber ind i huset. Derefter skal du finde ud af, hvor lækagen kommer fra, eller du skal simpelthen udskifte alle dine rør, hvis de er gamle. Dette er noget, som kun professionelle bør gøre, medmindre du har erfaring med denne slags reparationer.

Du kan finde professionelle VVS-firmaer rundt omkring i landet. Hvis du bor på Lolland, så kan du søge på Google efter vvs i Lolland. Så kan du se hvilken vvs-firma er tættest på dig. 

More articles