Hvornår skal du tage dit kæledyr til dyrlæge?

05 January 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Hund, kat, fugl, kanin.. Kært barn har mange navne. Det er selvfølgelig kæledyr, der er tale om. Uanset hvilket kæledyr du har, gælder der nogle faste regler for, hvordan det er vigtigt at tage kæledyret til dyrlæge. 

Hvornår skal jeg tage mit kæledyr til dyreklinikken? Læs med her og find ud, hvornår det giver mening at bestille tid hos dyrlægen.

5 grunde til at tage dit kæledyr til dyrlæge

Dyrlæger udfører et væld af behandlinger. Årsagerne kan være mange. Men der er nogle typiske tegn, du kan holde øje med!

1. Årligt sundhedstjek og vaccination

Dyr som hunde og katte skal gerne have et årligt sundhedstjek. Her bliver de undersøgt for, om de er sunde og raske. Desuden bliver de også givet nødvendige vaccinationer. Så de er immune overfor sygdomme, de f.eks. kunne få fra andre hunde eller katte. 

2. Påvirket almentilstand 

Hvis dit kæledyr ikke opfører sig, som det plejer, kan der være noget galt. Fejler dit kæledyr umiddelbart ikke noget andet, du selv kan se, kan det være en god idé at overvåge det i nogle dage eller at ringe til dyrlægen for vejledning. 

3. Spiser ikke 

Det er typisk et skidt tegn, hvis dit kæledyr ikke spiser. Der kan være forklarlige årsager bag, men det kan også være mere alvorlige tilstande, der er skyld i den manglende appetit. 

4. Kaster op 

Hvis din hund eller kat kaster op én enkelt gang, kan det være ufarligt. Men hvis den bliver ved at kaste op gentagne gange, kan det være mere alvorligt. 

5. Har fået en skade på kroppen

Kan din hund ikke støtte på poten? Er din kat blevet bidt? Eller har dit marsvin kradsesår på kroppen? Skader på kroppen kan godt hele af sig selv, men det er alligevel altid en god idé at få dit kæledyr tilset, hvis skaden er større eller den er opstået af uforklarlige årsager. 

Læs mere om hvornår du skal booke tid til dyrlægen her: https://xn--vrlsedyreklinik-xlb22a.dk/.

More articles