Hvornår skal jeg købe en ny i stedet for en brugt bil?

02 juni 2020 Astrid Pedersen

editorial

Selv om nye biler er dyre i anskaffelse, kan der godt være vægtige grunde til at foretage denne investering. Bruger du eksempelvis mange timer på vejene i forbindelse med dit arbejde på daglig basis, vil du være afhængig af en bil som sjældent skal på værksted.

En fabriksny bil er udstyret med nye dele, og har derfor ikke oplevet nævneværdig slitage når du køber den. Du vil kunne vælge en bil med et fornuftigt brændstof forbrug og dermed en grønnere profil og en optimale økonomi. Samtidig vil en helt ny bil repræsentere det ypperste inden for sikkerhed og køre egenskaber, og vil typisk være forsynet med state of the art elektronik og ekstra udstyr.

Disse features kan vise sig utroligt nyttige for dig når du færdes på vejene med din bil – og derfor kan det være relevant at bruge penge på en ny bil.

Spar penge og køb en brugt bil

Du bør dog veje alle disse fordele op imod prisen på en ny bil. Denne er som bekendt temmelig høj – og langt de fleste bil købere vil derfor være nødt til at gældsætte sig for at kunne finansiere købet af den nye bil.

Dette betyder at du i mange år skal betale af på et bil lån, som trækker renter hen ad vejen. Samtidig vil bilen i løbet af de første tre år miste det meste af sin nyværdi, hvorfor du ikke vil kunne sælge den uden at lide et økonomisk tab. Du skal altså være sikker på at der er faktorer som retfærdiggør anskaffelsen af en ny bil førend du optager lånet.

Hvis du vurderer at du ikke er så afhængig af en ny bil at det kan opveje ulemperne ved den høje pris, kan du i stedet vælge at købe en brugt bil.

Læs mere om brugte og nye biler på fartglæde.dk

Flere Nyheder