Kanttråd til robotplæneklipper; over eller under jorden?

20 august 2020 Astrid Pedersen

Er du blandt de mange danskere som har valgt at skifte den gamle græsslåmaskine ud med en smart og moderne robotplæneklipper? Så glæder du dig sikkert til at se den i aktion. Men før du sender den ud i grønsværen bør du sørge for at montere den medfølgende kanttråd.

Hvordan skal jeg montere kanttråd til robotplæneklipper?

Der er forskellige muligheder for montering af kanttråd til robotplæneklipper. Du kan vælge at montere din kanttråd ved hjælp af pløkker over jordens overflade. Dette er dog ikke nogen videre optimal løsning hverken rent praktisk eller æstetisk.

For det første ser det grimt ud når kanttråden er placeret over jorden, også selv om den sidder i højde med græsplænen. Såvel tråd som monterings pløkker vil stadig være synlige, når du vælger at montere kanttråd til robotplæneklipper over jorden. For det andet udgør kanttråd til robotplæneklipper monteret over jorden en snuble fare hvilket kan betyde at folk eller dyr kommer til skade – og at du skal ud og fastgøre kanttråden på ny.

Den smarteste løsning i forhold til montering af kanttråd er nedgravning eller nedfræsning. Ved nedfræsning af kanttråd til robotplæneklipper vil kanttråden komme til at ligge under jordens overflade. På den måde bliver kanttråden hvor den skal, og du slipper for grimme pløkker og et synligt kabel.

Kan jeg selv forestå nedfræsning af kanttråd?

Selv om det måske kan virke nemt at nedgrave kanttråd til robotplæneklipper er der tale om en procedure som kræver såvel håndelag som præcision. Kablet må ikke ligge så dybt at sensoren i din robotplæneklipper ikke kan registrere det, eller så overfladisk at det kan blive blottet i forbindelse med et regnskyl.

Derfor bør du overlade nedlægning af kanttråd til robotplæneklipper til de professionelle. Kabelnedlægning.dk har mange års erfaring med montering af kanttråd til robotplæneklipper og vil med sikkerhed kunne hjælpe dig – læs mere på kabelnedlaegning.dk

Flere Nyheder