Klimavenligt hus med et minimum af indsats

20 March 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Når du som hus ejer ønsker at deltage i den grønne omstilling, som skal lette presset på miljø og klima, er der en del relativt enkle tiltag du kan føre ud i livet. Du behøver ikke at anlægge en vindmølle park i din baghave eller dække dit tag med solceller, lige som du ikke behøver at grave hele haven op for at etablere et jordvarme anlæg.

Du kan i stedet starte med at sikre, at husets ydermure er tiltrækkeligt tætte. En af grundene til at det kan være utroligt dyrt at varme boligen op, er manglende eller utilstrækkelig isolering. Med en grundig efterisolering af husets ydermure, udført af en dygtig og faglært murer, vil du kunne vinde rigtig meget. Samtidig forhindrer du skimmelsvamp i at opstå, idet ydermuren ikke længere vil kunne fungere som kuldebro – og derved forebygges fugt dannelse som følge af kondens.

Du kan også skifte ruderne i husets vinduer. Moderne termoruder isolerer langt bedre end de traditionelle – og så siver varmen ikke ud den vej.

Skær toppen af varmeregningen med en smart varmepumpe

Der ud over kan du på én og samme tid skåne klimaet og spare penge med en varmepumpe i stedet for din nuværende opvarmningsform. Varmer du fortrinsvis boligen op ved hjælp af ineffektive elektriske varmeapparater eller et gammelt udtjent fyr, er der rigtig meget at hente ved at skifte disse ud med en luft til vand varmepumpe eller med en luft til luft varmepumpe.

Varmepumper er i denne tid den billigste og mest klimavenlige måde hvorpå du kan opvarme din bolig. Den høje energi effektivitet gør, at du kan skære op imod 70 procent af din varmeregning. Og da du samtidig kan opnå offentligt energi tilskud til indkøb, montering og installering, har din nye varmepumpe tjent sig selv hjem på ingen tid!

Læs mere om varmepumper og energioptimering af hus på husblog.dk

Tjek også disse sider:

https://husblog.dk/
https://have-hus.dk/
https://husglad.dk/
https://hus-tips.dk/
https://nytomhuse.dk/
https://NytByg.dk/
https://HusInspiration.dk/
https://ByggeTeknisk.dk/
https://hushaveideer.dk/
https://idetilhjemmet.dk/
https://ideertilhuset.dk/
https://forslagtilhjemmet.dk/

More articles