Kom godt ud af dit misbrug

04 september 2020 Cecilie Mortensen

Når man ser rundt i sin hverdag, så er der efterhånden flere og flere, som kender til en, som har et misbrug. Det kan være på arbejdspladsen, i familien, blandt venner eller måske noget helt fjerde. Og misbruget kan spænde over alt fra misbrug af alkohol, narkotika, medicin eller noget helt fjerde. 

Hvad er fælles for alle misbrug?

Fælles for alle misbrug er, at de kan ramme alle mennesker og alle sociale klasser. Det er nemlig ikke sådan at et misbrug kun rammer en bestemt alder, køn m.m. I stedet er misbrug ofte en måde at håndtere ting, der er svære. Og det er jo lige præcis noget, som rammer alle mennesker. For uanset hvilken sociale klasse man er i, hvilket arbejde man har, hvor mange penge man har eller hvor meget uddannelse man har, så kan alle mærke udfordringer på samme måde – men der er så forskel på, hvordan man håndtere de udfordringer. For nogle bliver løsningen at ty til alkohol, stoffer eller andet. 

Bryd med dit misbrug på et behandlingscenter

Når man vil bryde med et misbrug, så er det et must, at man også søger den rette hjælp. Når kroppen skal vænnes af med at tage det, man har været afhængig af, så kan den reagere voldsomt på det. Derfor er det også godt, når man er omgivet af professionelle, som ved, hvordan hele processen skal håndteres. 

På et behandlingscenter vil der ofte være meget forskelligt personale til stede. Det gælder alt fra læger, sygeplejerske, psykologer m.m., som kan hjælpe en godt gennem det misbrug, som man har haft. Ofte vil man både skulle arbejde med afvænningsdelen men også den psykiske del. Ofte er et misbrug nemlig forbundet med udfordringer, man har haft svært ved at håndtere, og som misbruget har kunnet dulme. 

Der er god mulighed for at bryde med sit misbrug her: https://behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder